132. Pomoc dla pani Aliny – chirurgia naczyniowa, Lwów

73-letnia Alina Brzozowska-Hrycków ze Lwowa na początku września przeszła operację usunięcia żylaków – lewa noga. Do zabiegu pani Alina nie była w stanie samodzielnie chodzić nawet o kulach, próbując leczyć otwarte rany maścią. Stan pogorszył się na tyle, że konieczna była natychmiastowa operacja. Chora pożyczyła środki u znajomych, które jak najszybciej musi zwrócić. Koszt zabiegu i pobytu w szpitalu to ok. 6 500 uah – blisko 1000 pln, a emerytura pani Aliny to 1500 uah – ok. 210 pln. Konieczna jest również operacja drugiej nogi – cena taka sama. Chora nie ma możliwości zdobycia/pożyczenia kolejnej kwoty. Zwracamy się z serdeczną prośbą o wsparcie dla Polki ze Lwowa, a ewentualną pomoc prosimy kierować na konto fundacji z dopiskiem ,,Alina Brzozowska,,