133. Dalsza pomoc dla Maksymiliana, Pnikut [lwowskie] – potrzebne leki

Zwracamy się z serdeczną prośbą o dalszą pomoc dla 3-letniego Maksymiliana Marka z Pnikuta. Poprzednie wpisy –  http://fundacjamosinga.zgora.eu/?p=3827 oraz http://fundacjamosinga.zgora.eu/?p=4229  Zaraz po urodzeniu Maksymiliana, rodzice usłyszeli w Kijowie, że konieczny jest przeszczep wątroby.  Wizyty i leczenie w Centrum Zdrowia Dziecka pozwoliły uniknąć  transplantacji. Wyznaczono odpowiedni kurs leczenia farmakologicznego i dietę. Chłopiec rozwija się bardzo dobrze. Dla Maksymiliana każdego miesiąca potrzebne są następujące leki – Peptisorb – 64 szt – ok 800  zł / Vitamina A – 1 op – ok 6  zł /Devisol – 1 op-ok 12 zł /Vitamina E – 2 op -ok 20 zł /Ursofalk – 1 butelka-ok 170 zł

W skali miesiąca jest to kwota ok. 1008 zł. Maksymilian w leki zabezpieczony jest do 3go stycznia 2018 r. Jeśli ktoś chciałby pomóc chłopcu, prosimy o wpłaty na konto fundacji z dopiskiem – ,,Maksymilian Marek,,

Otrzymaliśmy informację od ks.Andrzeja – wujka Maksymiliana, z którym kontaktujemy się w temacie pomocy dla chłopca. Środki będą wykorzystane w momencie, kiedy pojawi się konieczność zakupu leków dla dziecka.

Dnia Wtorek, 30 Stycznia 2018 21:29 Andrzej Piekaniec /adres mailowy do wiadomości w fundacji/ napisał(a)Szczęść Boże.Tak jak wspominałem, że odezwę się gdy nowe próbne odżywki będą dostępne.
Otrzymałem dziś odpowiedź z apteki. Możemy wreszcie odebrać je.
Tym razem nie będziemy prosić Fundację  o pomoc  w pokryciu kosztów. Tak jak lekarz mówi, zobaczymy jak organizm Maksymiliana zareaguje, na nowe sunstancje. A wtedy będziemy wiedzieć jakie ilości i w jakich terminach organizować dostawy nowej diety – Nutrini Peptisorb. Pozdrawiam i dziękuję że możemy liczyć na Was i wiele ludzi dobrej woli i wielkich serc.
ks. Andrzej Piekaniec