150. Pomoc dla Jana – Hałuszczyńce, rejon Podwołczyska [tarnopolskie]

wypis jan kozłowski

Zwracamy się z serdeczną prośbą o pomoc dla 46-letniego Jana Kozłowskiego. W kwietniu br u Jana zdiagnozowano kamienie w woreczku żółciowym, lekarz zarekomendował operację. Ponieważ koszty zabiegu przerastały możliwości finansowe Kozłowskich, Jan zalecenia zlekceważył, odkładając decyzję ,,na później,,. W drugiej połowie maja stan zdrowia mocno pogorszył się, konieczna była jak najszybsza interwencja chirurgiczna. Jan musiał się zapożyczyć – bank, sąsiedzi, znajomi i w końcu maja w Kijowie zrobiono operację. Całkowity jej koszt to ponad 15 tys uah – przeszło 2 tys zł.  Przed operacją Jan pracował jako operator maszyn w kamieniołomie. Kozłowscy mają troje dzieci, warunki życia bardzo skromne. Jan ma świadomość, że będzie im bardzo ciężko samodzielnie spłacić pożyczoną kwotę, dlatego zwrócił się z prośbą o pomoc do fundacji.  Rodzina Kozłowskich będzie wdzięczna za każde wsparcie. Jeśli ktoś chciałby pomóc Janowi, prosimy o wpłaty na konto fundacji z dopiskiem ..Jan Kozłowski,,

Subkonto 15 czerwiec – 100 zł

Jedna myśl nt. „150. Pomoc dla Jana – Hałuszczyńce, rejon Podwołczyska [tarnopolskie]”