Rusłana – prośba o dalszą pomoc

Towarzystwo Kultury Polskiej z Podwołoczysk, a także Jerzy Pradeus, mąż Rusłany – ponownie zwrócili się z prośbą do fundacji o dalszą pomoc dla naszej podopiecznej.
Rusłana obecnie przechodzi kursy radioterapii w szpitalu w Chmielnickim. Rodzina jest mocno zadłużona. Wszystkie środki wykorzystywane są na leczenie, które w najmniejszym stopniu nie jest refundowane. Koszty dziennego leczenia, zależnie od przyjmowanych leków i procedur medycznych, wynoszą nawet do 2 tys uah – tj ok. 300zł, a tych pieniędzy rodzina nie ma już skąd wziąć. Zwracamy się więc z serdeczną prośbą o pomoc dla naszej podopiecznej. Każda będzie bezcenna i pozwoli na kontynuowanie dalszego leczenia.

6 marzec 40zł / 11 marzec 340zł / 14 marzec środki przekazane do Podwołoczysk

Jedna myśl nt. „Rusłana – prośba o dalszą pomoc”

1. Serdecznie dziękujemy Ofiarodawcy, który pragnie zachować anonimowość oraz Pani Iwonie Bronisz-Ondrze za pomoc materialną, przekazaną na rzecz Rusłany