Mikołaj – operacja 17-go kwietnia w Kijowie

Z prośbą do fundacji ponownie zwróciła się mama Mikołaja. Mikołaj został przewieziony do Instytutu Neurochirurgii w Kijowie, gdzie 17-go kwietnia przejdzie operację.  Koszt implantów – 107 tys uah – ok. 15 140zł. Do tego dochodzą pozostałe koszty – transport, leki, koszty związane z samą operacją. Rodzina częściowo wzięła kredyt, częściowo zapożyczyła się. Środki zbierane są także w innych miejscach, tak więc za każdą pomoc Natalia Filippenko będzie wdzięczna ogromnie.

Subkonto  17 kwiecień – 520zł / 23 kwiecień 8 720zł / 25 kwiecień 720zł przekazane do Kijowa; pozostałe środki – 8 000 zł – kwota przeznaczona na rehabilitację Mikołaja w Truskawcu /lipiec/ w uzgodnieniu z Natalią Filippenko / 29 kwiecień 8054zł / 13 maj1400zł przekazane do Kijowa – koszty tygodniowej rehabilitacji; stan subkonta – 6654zł / 17 maj 6674zł / 24 maj 1400zł przekazane na kolejny kurs rehabilitacji; stan subkonta – 5274zł / 29 maj 5374zł  / 30 maj 1400zł przekazane na kolejny kurs rehabilitacji; stan subkonta -3974zł / 3 czerwiec 4074zł / 6 czerwiec 1400zł przekazane na kolejny kurs rehabilitacji; stan subkonta – 2674zł / 13 czerwiec 1400zł przekazane na kolejny kurs rehabilitacji; stan subkonta – 1274zł / 14 czerwiec 1294zł  / Ponieważ fundacja nie otrzymała nr konta do przelewu środków bezpośrednio na Ukrainę –  przekazujemy je na raty

Informacje 19 kwiecień – operacja odbyła się 17go kwietnia; po niej Mikołaj został przewieziony na oddział reanimacji; od dziś znajduje się na sali pooperacyjnej; operacja była bardzo skomplikowana i długa, ale udana; obecnie Mikołaj przechodzi już pierwsze procedury – masaże, itp; lekarze już teraz rekomendują rehabilitację w Truskawcu; ponieważ koszty jej są bardzo wielkie, mama Mikołaja jeszcze nie podjęła ostatecznej decyzji / 30 kwiecień prawdopodobnie Mikołaj na rehabilitacji zostanie w Kijowie / już ją rozpoczął

26 kwiecień Mikołaj po operacji zaczął siadać, jeździł też już na wózku

Niżej rachunki – implanty, leki, środki medyczne