Pomoc dla Alka i Nazara

Zwracamy się z serdeczną prośbą o pomoc dla naszych podopiecznych – Alka Kopijko z Kołomyi oraz Nazara Bulicza z Szepetówki.

alek

Dla 13-letniego Alka – jak w roku ubiegłym i wcześniej – bardzo pomocna byłaby kolejna rehabilitacja. Każdy kolejny kurs jest dla chłopca niezwykle ważny i efektywny. Rezultaty widoczne są przez długi czas – zdecydowanie lepsza motoryka, dużo mniejsza ilość ataków epilepsji, także bronchit w porze jesienno-zimowej nie jest tak mocno uciążliwy.  Koszt 8-dniowego kursu w sanatorium w Jaremczy /Karpaty/ wraz z opiekunem – to 12 880 uah – ok. 1840zł. Początek turnusu planowany jest na 1go sierpnia.

nazar

13-letni Nazar cały czas jest karmiony poprzez  specjalną sondę – jest to Peg Kangaroo, który co jakiś czas musi być wymieniany. Ostatnio fundacja pomogła w zakupie tychże sond w 2016r. Od tego czasu rodzice w miarę możliwości kupowali pegi we własnym zakresie. Ponieważ ostatnio doszły dodatkowe procedury rehabilitacyjne/lecznicze w Kijowie – Bulicze zwrócili się z prośbą o pomoc w zakupie dwóch ww sond. Ich koszt w tej chwili  to blisko 600zł za dwie sztuki – jest to ok. 4200 uah – suma dla nich bardzo wielka. Nazar codziennie ma godzinny masaż, przyjmuje też na stałe leki, m.in. sirdalud, leki p/epilepsji, potrzebne są pampersy, itp; co jakiś czas musi być hospitalizowany – a wszystko to jest pełnopłatne.

Jeśli ktoś chciałby pomóc chłopcom, prosimy o wpłaty na konto fundacji z dopiskiem – ,,Alek Kopijko,, lub ,,Nazar Bulicz,,

ALEK – 17 czerwiec – 100zł / 25 czerwiec 520zł / 420 zł – środki przepisane/ / 27 czerwiec 545zł / 1 lipiec 645zł / 11 lipiec 745zł

NAZAR 25 czerwiec – 100zł / 26 czerwiec 140zł  / 1 lipiec 290zł / 11 lipiec 390zł / 15 lipiec 420zł

Jedna myśl nt. „Pomoc dla Alka i Nazara”