178. Pomoc dla Feliksa – onkologia; Lwów – zbiórka zakończona

Zwracamy się z serdeczną prośbą o pomoc dla Feliksa Tehowa / rocznik 1958; pochodzenie polskie ze strony ojca Mirosława Dobrowolskiego, zesłańca na Syberię; Feliks nosi nazwisko matki z racji na represje i prześladowania ojca – po powrocie z zesłania /.  Chory w listopadzie br przeszedł operację onkologiczną – usunięcie guza na żołądku.  Aby uniknąć przerzutów koniecznym jest zastosowanie chemioterapii.  Warunkiem rozpoczęcia kursu jest poprawienie wyników hemoglobiny oraz przybranie na wadze.  Wg wskazań lekarzy optymalnym terminem  byłby koniec stycznia – początek kursu. Koszty chemioterapii przewidziane są na ok. 60 tys uah – ok.10 tys zł / ceny preparatów /. Wydatki związane z operacją udało się Feliksowi pokryć całkowicie / oszczędności, pomoc rodziny i znajomych/, jednak dalsze koszty związane z leczeniem są nie do udźwignięcia przez chorego i jego bliskich. Jeśli ktoś chciałby pomóc Polakowi ze Lwowa, prosimy o wpłaty na konto fundacji z dopiskiem ,,Feliks,,

Subkonto 16 grudzień 2019 320zł / 17 grudzień 520zł / 20 grudzień 670zł / 27 grudzień 770zł / 8 styczeń 2020 870zł / 15 styczeń 900zł / 17 styczeń 250 zł – koszt konsultacji lekarskiej; stan subkonta – 650zł / 27 styczeń 700zł / 28 styczeń koszt kolejnej konsultacji lekarskiej w Krakowie – 150zł; czekamy na wystawienie faktury / 10 luty koszty konsultacji – 27.01 – zostały umorzone / stan subkonta 930zł / 11 luty środki z subkonta w całości przekazane do Lwowa – konsultacja w Kropiwnickim, badania, pomoc w pokryciu kosztów leków

Informacje 15 styczeń – konsultacja onkologiczna w Polsce / 17 styczeń koszt konsultacji – chirurg onkolog w Krakowie – 250zł /faktura do wglądu /; kolejna wizyta – 27 styczeń  / 28 styczeń dwie konsultacje w Krakowie potwierdziły konieczność chemioterapii – 4-5 kursów; Feliks nie podjął jeszcze ostatecznej decyzji o dalszym leczeniu / 10 luty kolejna konsultacja – 13.02 – Kropiwnicki pod Kijowem, tam zostanie podjęta ostateczna decyzja o dalszym leczeniu / 20 luty chemioterapia odłożona; kolejna wizyta w Kropiwnickim – maj

luty/ rachunki

Jeden komentarz do “178. Pomoc dla Feliksa – onkologia; Lwów – zbiórka zakończona”

1. Serdecznie dziękujemy Panu Adamowi Rohatyńskiemu, Panu Maciejowi Moczyńskiemu, Ofiarodawcom, którzy pragną pozostać anonimowi, Panu Markowi Piestrzeniewiczowi, Panu Pawłowi Sysie, Pani Małgorzacie Tomczak, Ofiarodawcy, który pragnie pozostać anonimowy, Panu Piotrowi Winskowskiemu za pomoc materialną, przekazaną na rzecz Feliksa