178. Pomoc dla Feliksa – onkologia; Lwów

Zwracamy się z serdeczną prośbą o pomoc dla Feliksa Tehowa / rocznik 1958; pochodzenie polskie ze strony ojca Mirosława Dobrowolskiego, zesłańca na Syberię; Feliks nosi nazwisko matki z racji na represje i prześladowania ojca – po powrocie z zesłania /.  Chory w listopadzie br przeszedł operację onkologiczną – usunięcie guza na żołądku.  Aby uniknąć przerzutów koniecznym jest zastosowanie chemioterapii.  Warunkiem rozpoczęcia kursu jest poprawienie wyników hemoglobiny oraz przybranie na wadze.  Wg wskazań lekarzy optymalnym terminem  byłby koniec stycznia – początek kursu. Koszty chemioterapii przewidziane są na ok. 60 tys uah – ok.10 tys zł / ceny preparatów /. Wydatki związane z operacją udało się Feliksowi pokryć całkowicie / oszczędności, pomoc rodziny i znajomych/, jednak dalsze koszty związane z leczeniem są nie do udźwignięcia przez chorego i jego bliskich. Jeśli ktoś chciałby pomóc Polakowi ze Lwowa, prosimy o wpłaty na konto fundacji z dopiskiem ,,Feliks,,

Subkonto 16 grudzień 2019 320zł / 17 grudzień 520zł / 20 grudzień 670zł / 27 grudzień 770zł / 8 styczeń 2020 870zł / 15 styczeń 900zł / 17 styczeń 250 zł – koszt konsultacji lekarskiej; stan subkonta – 650zł

Informacje 15 styczeń – konsultacja onkologiczna w Polsce / 17 styczeń koszt konsultacji – chirurg onkolog w Krakowie – 250zł /faktura do wglądu /; kolejna wizyta – 27 styczeń

Jedna myśl nt. „178. Pomoc dla Feliksa – onkologia; Lwów”

1. Serdecznie dziękujemy Panu Adamowi Rohatyńskiemu, Panu Maciejowi Moczyńskiemu, Ofiarodawcom, którzy pragną pozostać anonimowi, Panu Markowi Piestrzeniewiczowi, Panu Pawłowi Sysie, Pani Małgorzacie Tomczak za pomoc materialną, przekazaną na rzecz Feliksa