185.Pomoc dla Bronisława – okulistyka; Lwów – zbiórka zawieszona

Zwracamy się z serdeczną prośbą o pomoc dla Bronisława Cichockiego [rocznik 1941]. Pan Bronisław został skierowany na operację zaćmy lewego oka /koniec 2018r/, jednak nie poddał się zabiegowi ze względu na jego wysokie koszty – cena operacji to 10 tys uah – ok. 1660zł. Przy emeryturze ok. 330zł jest to suma niemożliwa do zdobycia/ do odłożenia. Niestety, Bronisław przestał już widzieć na lewe oko; poprzez znajomych we Lwowie dowiedział się o fundacji i zwrócił się do nas z prośbą o pomoc. Jeśli ktoś chciałby pomóc Polakowi ze Lwowa, prosimy o wpłaty na konto fundacji, z dopiskiem ,,Bronisław Cichocki,,

Subkonto 18 luty – 500zł / 21 luty 700zł / 6 marzec 1000zł / 23 marzec przekazano 350zł – poprzez polski rachunek grzecznościowy; stan subkonta – 650zł

14 marzec –   bardzo utrudniony kontakt z podopiecznym mieliśmy poprzez jego rodzinę /mail/; ponieważ kontakt ten nagle urwał się, przedstawiciel fund we Lwowie udał się do podopiecznego, by powiadomić o zebranych kosztach, itp; okazało się, że nasz podopieczny przeszedł niedawno poważny udar i po wyjściu ze szpitala leży w domu; rodzina mieszkająca z chorym nie opiekuje się nim, nie pomaga, a wręcz utrudnia codzienne życie; pan Bronisław razem z żoną zostali odizolowani w jednym pokoju i muszą radzić sobie sami; mieszkają w bloku na 10tym piętrze, gdzie często brakuje prądu i są przez to odcięci od świata; pan Bronisław pytał, czy byłoby możliwe wykorzystanie części środków na zwrot kosztów, związanych z pobytem w szpitalu, na zakup leków; okazało się, że ma też wielkie długi z poprzedniego leczenia – kardiologia, itp; jeśli tylko będzie to możliwe, na pewno pomożemy w ten sposób panu Bronisławowi; na razie operacja okulistyczna jest przesunięta

Jedna myśl nt. „185.Pomoc dla Bronisława – okulistyka; Lwów – zbiórka zawieszona”

1. Serdecznie dziękujemy Pani Annie Dolacie, Ofiarodawcy, który pragnie pozostać anonimowy, Panu Markowi Piestrzeniewiczowi, Panu Tadeuszowi Połońskiemu, Panu Grzegorzowi Hutnikowi za pomoc materialną, przekazaną na rzecz Bronisława