193. Pomoc dla Jadwigi i Walentyny – Krasiłów [chmielnickie]; pomoc stała

Zwracamy się z serdeczną prośbą o pomoc dla Polek z Krasiłowa – Jadwigi Skiby oraz Walentyny Gwozdeckiej.

jadwiga skiba

Jadwiga Skiba ( rocznik 1950 ) jest samotną emerytką. Wcześniej pracowała przez kilkanaście lat w przedszkolu. Dziś jej pensja wynosi 1720 uah – ok. 250zł. Niedawno p.Jadwiga przeszła załamanie nerwowe, efektem czego był udar, cierpi też na inne schorzenia związane z wiekiem. Miesięczny koszt leków ( kardiologia, okulistyka, neurologia) jakie powinna przyjmować chora wynosi ok. 1200 uah – ok. 170zł. Głodowa pensja wystarcza na zakup podstawowej żywności, opłaty i od czasu do czasu na kupno najpotrzebniejszych, najtańszych leków. Jeśli ktoś chciałby pomóc tejże Polce, prosimy o wpłaty na konto fundacji z dopiskiem ,,Jadwiga Skiba,,

Subkonto30 lipiec 150zł / 31 lipiec 250zł / 6 sierpień 350zł / 10 sierpień 450zł

walentyna gwozdecka