Zwracamy się z serdeczną prośbą o pomoc dla Walentyny Barbuch, Julii Romańczuk oraz Stefanii Łabaziewicz.

walentyna barbuch

Walentyna Barbuch  (rocznik 1951, z domu Krupicka) jest wdową, mieszka z córką inwalidką, syn zmarł kilka lat temu ( powikłania związane z cukrzycą ). Wartość jej renty to 1847 uah – ok.260zł. Walentyna choruje na serce oraz cukrzycę. Koszt potrzebnych leków w skali miesiąca, jakie chora powinna przyjmować to ok.3500 uah – ok.500zł ( m.in. aktovegin, lerkamen, biprestarium, irbetan, paski do pomiaru cukru, dexalgin, reosorbilact, witaminy wzmacniające wzrok )Jest to suma dla niej ogromna. Renta z ledwością wystarcza na zakup podstawowej żywności, opłaty i wykupienie najtańszych leków. Jeśli ktoś chciałby pomóc Polce spod Krasiłowa, prosimy o wpłaty na konto fundacji z dopiskiem ,,Walentyna Barbuch,,

Subkonto 14 wrzesień 40zł / 15 wrzesień 140zł

julia romańczuk