Emma i Mikołaj – wracamy – prośba o dalszą pomoc

Zwracamy się z serdeczną prośbą o dalszą pomoc dla Emmy i Mikołaja

emma

aktualizacja – Ofiarodawcy – wpis wyżej

Emma jest cały czas rehabilitowana. z Listu Walentyny: ,,/…/Dziewczyny juz takie dorosle, robia szkody w domu )))). W listopadzie beda mieli dwa lata, czas szybko uplynol. Emusia jest kochana, wesola, dobra, nasze slonko. Nadal jeszcze nie hodzi sama, trzyma renke. Caly czas mamy kursy fizyczne i z logopedą. Emma chce tak jak inne dzieci, biegac na ulicy z dziecmi, na razie nie wyhodzi jej. Jest pracowita i posluszna, ale czeka ją jeszcze duzo pracy. Nie jest lekko, maż pracuje na hurtowni, co miesiac z państwa dostajemy 1700grn. Rehabilitacja 2 razy w tygodniu – 600 grn, logoped 2 razy w tygodniu – 500grn. Mamy też zacząć pracę z psychologii, ale nie wiem kiedy, wszystko to koszty. Czeka też ortopeda, kardijolog, newrolog, też wszystko platnie. Mysle o pracy na kilka godzin, ale mama moja tez chora na serce, ciezko jej zajac sie dwoma dziecmi. Dziekujemy Wam za wszystko !!!,,

Koszt rehabilitacji i zajęć z logopedą w skali miesiąca – 4400 uah – ok. 620zł. Jeśli ktoś chciałby pomóc Staszewskim, prosimy o wpłaty na konto fundacji z dopiskiem ,,Emma,,
 Subkonto 9 listopad 40zł / 16 listopad 70zł / 17 listopad 670zł / 18 listopad przekazano 300zł; stan subkonta – 370zł / 23 listopad 420zł

mikołaj

Mikołaj również cały czas uczestniczy w kursach rehabilitacyjnych. W najbliższym czasie czekają go kolejne trzy kursy, ten najbliższy dwutygodniowy zaczyna się 7-go grudnia w Charkowie. Koszt trzech kursów to 90 804 uah – ok. 12 970zł – jeden ok. 4300zł. Z listu Natalii: ,,Kwota dla naszej rodziny jest ogromna, dlatego serdecznie prosimy wszystkich o pomoc. Zbieramy tez koszty w socsietiach, na fajceboku. Mikołaj wiele osiagnal po reabilitacjach, jakie byly. Wszyscy mamy nadzieje, ze bedzie chodzic. Serdecznie pozdrawiamy.Mikołaj, Natalia,,

Jeśli ktoś chciałby pomóc Mikołajowi, prosimy o wpłaty na konto fundacji z dopiskiem ,,Mikołaj Filippenko,,

Środki na subkoncie – 200zł / 16 listopad 250zł