208. Pomoc dla Stanisława; Czerniowce

Zwracamy się z serdeczną prośbą o pomoc dla Stanisława Bauera (pochodzenie polskie po ojcu, rocznik 1958). Stanisław mieszka w starym, przedwojennym, nieremontowanym domu rodziców, bez podstawowych wygód; jest samotnym emerytem. Od kilku lat cierpi na zwyrodnienie stawów /koksartroza II-III stopnia/; otrzymał skierowanie na operację wymiany stawu, jednak ze względu na bardzo wysokie koszty, nie zdecydował się. W liście do fundacji Stanisław zwrócił się z prośbą o pomoc w spłacie długu za mieszkanie – dług wynosi  735 uah – ok. 100zł; prosi także o materac rozgrzewający – koszt ok. 150zł, również o najprostszy mikser ręczny, a także szybkowar. Na ich zakup nie może sobie pozwolić, gdyż większą część jego emerytury pochłaniają opłaty za gaz – ogrzewanie mieszkania (b.zimnego).  Stanisław ma również zalecone różne zabiegi, m.in. : ESWT stawu biodrowego, magnetoterapię kręgosłupa, elektroforezę biodra i inne, jednak koszty zabiegów przekraczają jego możliwości finansowe. Na razie poprzestaje na przyjmowaniu leków p/bólowych. Jeśli ktoś chciałby pomóc temuż Polakowi, prosimy o wpłaty na konto fundacji z dopiskiem ,,Stanisław,,

dług – mieszkanie

Subkonto 18 styczeń – 200zł / 19 styczeń środki przekazujemy do Czerniowiec, spłata długu/kupno leków / 19 styczeń 75zł – środki przeznaczone na mikser, który przekażemy w paczce / 25 styczeń 325zł / 8 luty 355zł / 15 luty cena koca – 120zł; faktura niżej; stan subkonta – 235zł / 22 luty cena blendera ( Stanisław prosił o blender nie mikser ) – 40zł/wyprzedaż; stan subkonta – 195zł

faktura koc

Jedna myśl nt. „208. Pomoc dla Stanisława; Czerniowce”

1. Serdecznie dziękujemy Ofiarodawcy, który pragnie pozostać anonimowy, Panu Adrianowi Muriasowi, Pani Bożenie Balcerzak – dwukrotnie, Pani Hannie Weiss za pomoc materialną, przekazaną na rzecz Stanisława