3.Pomóżmy rodzinie Zabłockich, Czerwony Kwiat [chmielnickie] pożar domu;zbiórka zakończona

Wielodzietna rodzina Walentyny i Stanisława Zabłockich ze wsi Czerwony Kwiat k.Szepetówki na Wołyniu, w lutym w pożarze – straciła dom. Z dnia na dzień zostali bez niczego. Początkowo, dzieci mieszkały u sąsiadów, a rodzice w zabudowaniach gospodarczych. W domu Zabłockich znajdowała się kaplica, gdzie były odprawiane nabożeństwa (we wsi nie ma kościoła). Państwo ukraińskie w takich sytuacjach nie zapewnia żadnej pomocy. Nasza fundacja przeprowadziła zbiórkę w parafii Najświętszego Zbawiciela – parafianie przekazali blisko 3600zł; rodzinę Zabłockich wsparli także czytelnicy Kuriera Galicyjskiego i młodzież z KLO w Zielonej Górze. Wciąż jednak brakuje środków, by rodzina mogła na zimę zamieszkać w prowizorycznym budynku. Tym, którzy chcieliby pomóc Zabłockim, prosimy o wpłaty na nasze konto, z dopiskiem – ,,Zabłoccy”