39.Pomoc dla Krysi, Lwów – zbiórka zakończona

29-letnia Krysia Góral urodziła się w Dniepropietrowsku, a dziś mieszka we Lwowie. We Lwowie skończyła polską szkołę nr 10, a potem rozpoczęła studia [psychologia] na KUL-u, ma 8-letnią córeczkę Zosię. Jest członkiem szkoły plastycznej ,,Wrzos”, maluje, pisze wiersze, a przez jakiś czas pracowała jako psycholog w lwowskim ośrodku dla trudnych dzieci. Krysia urodziła się z porażeniem mózgowym, jednak to nigdy nie przeszkadzało w jej bardzo aktywnym życiu.  Od 13-go kwietnia Krysia znajduje się na oddziale reanimacji w jednym z lwowskich szpitali. Diagnoza – ciężkie wirusowe zapalenie płuc. Po znalezieniu się się na oddziale, Krysia była utrzymywana w stanie śpiączki farmakologicznej – sztuczna wentylacja płuc.  Od tygodnia jest przytomna, ale po tracheotomii nie może mówić. Lekarze nie mogli podjąć konkretnego leczenia, ponieważ Krysia jest w ciąży,  obecnie w 34 tygodniu. Rodzina mocno wierzy, że uda się zrobić cesarskie cięcie, a osłabiony organizm przetrzyma to. Krysia wciąż podłączona jest do aparatów, ale powoli zaczyna oddychać samodzielnie, do tego pojawiły się odleżyny. Każdy dzień, to ogromne pieniądze, związane z hospitalizacją i leczeniem, a środki będą potrzebne również na zabieg cesarskiego cięcia i dalsze leczenie. Zwracamy się z serdeczną prośbą o pomoc dla Krysi i jej dziecka, pomóżmy uratować tę młodą Polkę.

Jedna myśl nt. „39.Pomoc dla Krysi, Lwów – zbiórka zakończona”

1. Serdecznie dziękujemy Państwu Annie i Maciejowi Dróbka za pomoc materialną, którą przeznaczyliśmy na zakup Salofalku dla Krysi