61. Potrzebna pomoc dla Andrzeja, cukrzyca; Lwów – pomoc stała

Andrzej Baczyński ma 27 lat, mieszka we Lwowie. We Wrocławiu skończył europeistykę. Od dziecka choruje na cukrzycę, codziennie przyjmuje insulinę. Insulina dostępna na Ukrainie jest toksyczna – powoduje bardzo poważne skutki uboczne – włącznie z utratą wzroku. Pragniemy pomóc Andrzejowi, kupując insulinę w Polsce. Andrzej potrzebuje Novorapid oraz Protafan, a także insulinę nowej generacji – Lantus i Apitra – najlepsze, ale i najdroższe. Miesięczny koszt zakupu leków dla Andrzeja, wyniósłby – ok. 150zł. Jeśli ktoś chciałby pomóc temu młodemu Polakowi, prosimy o wpłaty na konto fundacji z dopiskiem – ,,Andrzej Baczyński”

grudzień – środki wpływające na subkonto Andrzeja, na bieżąco przekazujemy do Lwowa; w skali miesiąca jest to zazwyczaj 150 zł

10 myśli nt. „61. Potrzebna pomoc dla Andrzeja, cukrzyca; Lwów – pomoc stała”

1. Serdecznie dziękujemy Państwu Małgorzacie i Robertowi Góreckim, za pomoc materialną, przekazaną na rzecz Andrzeja)