56-letnia Nadzieja Lesik mieszka w Drohobyczu.  Od trzech lat choruje na nowotwór piersi. Nadzieja przeszła już cztery kursy chemioterapii; ostatnie badania nie stwierdziły przerzutów. Do niedawna rodzina sama zabezpieczała koszty leczenia, jednak ostatnio przerosło to ich możliwości.  Do nas zwrócono się z prośbą o pomoc w zakupie niezbędnych do terapii leków –   ENDOXAN,  FLUOROURACIL  oraz DOXORUBICIL. Leki te potrzebne są na drugą połowę maja, a ich koszt to ok.400zł – czyli ok. 2400 hrywni. Jeśli ktoś chciałby pomóc Nadziei, prosimy o wpłaty na konto fundacji z dopiskiem – ,,Nadzieja Lesik,,

12 maj – na subkoncie jest 260zł

15 maj – w piątek rodzina Nadziei odebrała z Przemyśla zamówione w aptece leki, ich koszt – 195zł

16 maj – na subkoncie jest 365zł

19 maj – dziś w Przemyślu odebrano kolejne leki dla Nadziei, na subkoncie jest 240zł

1 czerwiec – na subkoncie jest 340zł

8 sierpień – na subkoncie jest 206zł/ w Przemyślu odebrano leki dla Nadziei – 2 opakowania letrazole/ 13 wrzesień – cena leków kupionych w Przemyślu – 133, 68zł, na subkoncie zostaje 73 zł – pieniądze przekażemy Nadziei

kwiecień 2017 – Nadzieja niedawno przeszła ciężką operację onkologiczną – amputacja jednej piersi; do końca życia zapisano jej tabletki Letrozol, które na Ukrainie są rzadko dostępne – te niepodrobione; córka Nadziei – Krysia – każdorazowo musi kupić je w Przemyślu – koszt trzech opakowań – ok, 210zł – ok. 1365 UAH – renta Nadziei – 1600 UAH – zwracamy się z serdeczną prośbą o pomoc dla Nadziei

20 kwiecień – na subkoncie jest 100zł 15 maj – córka Nadziei odebrała w Przemyślu zamówione leki – ich koszt – 193 zł / środki z subk wykorzystane w całości

Lipiec 2017 – zwracamy się z serdeczną prośbą o dalszą pomoc dla Nadziei; znów potrzebne są trzy opakowania Letrozolu – koszt całości 240zł

Listopad 2017 – leki jakie w ostatnim czasie zapisano Nadziei, są dostępne na Ukrainie

8 myśli nt. „90.Potrzebna pomoc dla Nadziei, Drohobycz [lwowskie] – onkologia – lipiec 2017 – zbiórka zakończona”

1. Serdecznie dziękujemy Panu Zbigniewowi Kaniewskiemu za pomoc materialną, przekazaną na rzecz Jurka

2. Serdecznie dziękujemy Ofiarodawcy, który chce pozostać anonimowy za pomoc materialną, przekazaną na leczenie Nadziei

3. Serdecznie dziękujemy Panu Tomaszowi Świerzbowi za pomoc materialną, przekazaną na leczenie Nadziei

4. Uprzejmię dziękuję Wszystkim Ofiarodawcom, którzy pomagają i wspierają osób w trudnych sytuacjach. Dziękuję serdecznie.

5. Serdecznie dziękujemy Państwu Małgorzacie i Robertowi Górecckim za pomoc materialną, przekazaną na rzecz Nadziei

6. Dziękuję Fundacji im.ks.dr Mosinga za troskliwą pomoc i wsparcie. Dziękuję losowi ,że dał mi możliwość poznać takich wspaniałych ludzi z Fundacji, a szczególnie Pani Monikę, która pomogła mi z lekami. Otrzymałam od Fundacji kilka opakowań Letrozolum ( onkologia ). Żadne słowa nie są w stanie wyrazić mojej wdzięczności.
    Dziękuję uprzejmie za zrozumienie oraz pomoc.