118. Pomoc dla Władka – cukrzyca – pomoc stała, Żytomierz

Wladek Magdun 12-letni Władek Magdun od 8 lat choruje na cukrzycę typu 1.

Cztery lata temu Władek rozpoczął życie z pompą insulinową, która reguluje poziom cukru we krwi, pomaga uniknąć komplikacjom, związanym ze wzrokiem i nerkami. Przez ten czas rodzice samodzielnie – z pomocą ludzi dobrej woli – zabezpieczali materiały eksploatacyjne do pompy, a także paski testowe do glukometru – na Ukrainie wszystko to jest płatne w 100%. Miesięczny koszt materiałów i pasków – ok. 5 tys UAH – zależnie od kursu – ok. 800zł. Po czterech latach kończy się też ważność pompy insulinowej. Potrzebny sprzęt to pompa Paradigm 715 Medtronic MiniMed, jej koszt w Polsce to  – 8929zł. Jeśli ktoś chciałby pomóc Władkowi, prosimy o wpłaty na konto fundacji z dopiskiem – ,,Władysław Magdun,,

Wladek Magdun-wypis

Jedna myśl nt. „118. Pomoc dla Władka – cukrzyca – pomoc stała, Żytomierz”

1. Serdecznie dziękujemy Ofiarodawcy, który pragnie pozostać anonimowy, Pani Beacie Rzeszutko, Państwu Małgorzacie i Robertowi Góreckim, Panu Arturowi Łudzikowi oraz Pani Agacie Jordan za pomoc materialną, przekazaną na rzecz Władka