NASI PODOPIECZNI

…Wszystko wam oddam tylko nie te trawy Łąk pokoszonych i cień pod modrzewiem,  Szuwarem pachną zamulone stawy I coś gadają – Co takiego? Nie wiem… Cały dzień chodzę, przysiadam w tym cieniu I to, co widzę, powtarzam bez związku: Piasek, zielone kamyki w strumieniu Łąki i stawy – i znów od początku. Dopiero nocą, gdy idziemy skrajem Rzęs ponadwodnych w blady księżyc z wosku, Zgaduję nagle, że idę mym krajem I trawy pachną i więdną po polsku …

Odeszli:

śp: Maria Stankiewicz, Irena Brocker, Małgorzata Smirnowa, Wanda Harasimowicz, Stefania z Piekarskiej, Michalina Czajkowska, Olga Bartek, Wanda Zelencowa, Cecylia Zając, Anna Moskwicz, Julia Ponomarenko, Janina Remińska, Stanisław Metelski, Władysław Skrypnik, Wiesław Wierzbicki, Dominika Andrusiewicz, Zofia Potapska, Zofia Andruszenko, Władysława Gradowska, Maria i Edmund Witrykus, Czesława i Emilia Laskowskie, Jadwiga Chacko, Maria Bitner, Igor Łeskiw, Janina Zenkner, Genowefa Tyszkiewicz, Emilia Gorodecka, Ludwik Tyszkiewicz, Alicja Poliszczuk, Irena Huzarska, Waleria Wybraniec, Czesława Ozga, Stefania Dołgnia, Maria Ozga, Zofia Bitner, Danuta Babij, Maria Ignatowicz, Maria Jaworska, Rozalia Górska, Leon Górski, Danuta Borys, Wanda Uwarowa, Stanisława Kormyło, Zofia Kurjata, Feliksa Jakubowska, Mieczysław Heller, Władysław Pacan, Marta Patkowska, Bartłomiej Rutkiewicz, Franciszek Brzezicki, Cecylia Sikora

12 myśli nt. „NASI PODOPIECZNI”

1. Chiałabym przygotować paczkę świąteczną dla rodziny z dziećmi. Proszę o informację jak przesłać ją i na jaki adres kierować.

2. Ja w imieniu swojej babci Stanislawy i w swoim imieniu bardzo dziekuje za pomoc ktora dla nas okazali Wielkie Bog Zaplac!!! Ania Radziewicz

3. Chciałabym przekazać pieniądze dla konkretnej osoby objętej wasza opieką. Jak to zrobić. Jestem bratanica dr. Mosinga.

1. Pieniądze można przelać na konto fundacji, z dopiskiem imiennym – dla kogo są one przeznaczone, pozdrawiamy*

4. Szanowni Panstwo Michalakowie i wszyscy pracownicy spoleczni Fundacji.
    W iieniu wszystkich Lwowiakow serdecznie dziekujemy za wszelkie dobro.ktore doswiadczamy od WAS. Dziekujemy za pomoc materialna w postaci paczek swiatecznych zywnosciowych. BOG WAM ZAPLAC!!! Szczesc BOZE!!!

5. W imieniu wszystkich chorych lwowiakow, ktorzy otrzymali pomoc swiateczna w postaci sprzetu, lekow , paczek zywnosciowych dziekujemy serdecznie pp. Monice i Andrzejowi Michalakom i wszystkim dobrym ludziom z Fundacji im. Ks. d-ra H. Mosinga. Bog Zaplac za spoleczna prace za rzecz ludzi potrzebyjacych , za czas , poswiecony dla nas i dobre serca!!!
    Zyczymy zdrowych , wesolych pogodnych Swiat Bozego Narodzenia . SZCZESC WAM BOZE!!!

6. Pragniemy podziekowac pp. Monice i Andrzejowi Michalakom za pomoc w postaci paczek zywnosciowych na Swieta Wielkiej Nocy dla ludzi chorych i potrzebujacych ze Lwowa i Szepetowki.
    Bog Zaplac WAM za dobre serca i prace spoleczna , za poswiecony czas dla nas. Wszystkiego TYLKO DOBREGO zyczymy dla Panstwa i wszystkich ofierodawcow.
    Szczesc WAM BOZE!!!

7. Fundacja pokazuje Polaków żyjących na Kresach, o których my tutaj nigdy nie dowiedzielibyśmy się. Zawiązała wielką rodzinę kresową, a wokół niej skupiają się dobroczyńcy, dzięki którym można pomóc tak wielu potrzebującym. Oby fundacja istniała jeszcze długie lata. Dziękuję za to, co robicie!