219. Pomoc dla Marty – operacja; Lwów – zbiórka zakończona

rachunek – tomografia

Zwracamy się z serdeczną prośbą o pomoc dla Marty Haszkiewicz ( rocznik 1989, pochodzenie polskie po obojgu rodzicach). Marta zwróciła się z prośbą do fundacji o pomoc w pokryciu kosztów badania tomograficznego ( podejrzenie – nowotwór kręgosłupa lędźwiowego ). Marta od dwóch miesięcy zmaga się z ostrym i przewlekłym bólem, jednak jej trudna  sytuacja  ( utrata pracy w restauracji;  lokal nie przetrwał zamknięcia gastronomii ) nie pozwoliła na wykonanie badań. W ostatnich dniach zdecydowała się pożyczyć środki na tomograf i w najbliższym czasie będzie musiała je oddać. Koszt badania to 3700 uah – ok. 530zł. W najbliższych dniach biopsja ( koszt 1000 uah – ok. 140zł) oraz konsultacja u onkologa zadecydują czy konieczna będzie operacja. Marta mieszka z mamą, żyją w bardzo trudnych warunkach, w wilgotnym, starym mieszkaniu. Jeśli ktoś chciałby pomóc tejże Polce, prosimy o wpłaty na konto fundacji z dopiskiem ,,Marta Haszkiewicz,,

Subkonto 1 lipiec 100zł / 6 lipiec 200zł / 7 lipiec 1170zł; przekazujemy 670zł ( tomograf + biopsja ); stan subkonta – 500zł / 9 lipiec środki przekazane na operację

9 lipiec  Operacja Marty – 13 lipiec; ostateczne koszty nie są znane, ponieważ szpital jest państwowy i dopiero w dniu zabiegu okaże się ile trzeba będzie zapłacić chirurgowi, pielęgniarkom, anestezjologowi, itd;  Marta pożyczy pieniądze na operację i wykupienie potrzebnych leków / 12 lipiec hospitalizacja na oddziale ma jeszcze potwierdzić, czy operacja jest konieczna / 14 lipiec dziś zaplanowano zabieg, ponieważ będzie on mniej skomplikowany niż myślano wcześniej, być może koszty przekazane podopiecznej wystarczą / Marta po zabiegu przesłała nam wstępne podliczenia – opłata przekazana chirurgowi oraz anestezjologowi + koszty związane z kupnem potrzebnych leków  – wszystko to mieści się z maleńką nadwyżką w przekazanej kwocie; operacja okazała się nie tak poważna i jutro Marta powinna wrócić do domu

13 lipiec Marta już jest w szpitalu, po serii badań lekarze ostatecznie zadecydują o operacji

Marta bardzo serdecznie dziękuje za okazaną jej Pomoc

Jedna myśl nt. „219. Pomoc dla Marty – operacja; Lwów – zbiórka zakończona”

1. Serdecznie dziękujemy Ofiarodawcy, który pragnie pozostać anonimowy, Pani Katarzynie Ciechanowicz, Panu Lechosławowi Napierale, Panu Grzegorzowi Hutnikowi za pomoc materialną, przekazaną na rzecz Marty