Transport zimowy

Dziś wysłaliśmy na granicę 60 paczek. Paczki zawierające głównie żywność, środki medyczne, witaminy, odzież, obuwie, artykuły kosmetyczne /szkolne, itd – dotrą m.in. do Polaków we Lwowie, Brzuchowicach, Sławucie, Połonnym, Ryżowie, w Czerniowcach, Berdyczowie, Krasiłowie, Szepetówce, Stryju oraz rejonie kamienieckim. Na przygotowanie paczek przeznaczyliśmy środki ze zbiórki świątecznej XI/2020  – 2100,70zł; koszt palety Z-Góra – Przemyśl – 210zł; Wysyłka paczek ze Lwowa do innych miejscowości – 160zł;  Za przekazaną Pomoc rzeczową dziękujemy Pani Iwonie, Pani Marii oraz Panu Krystianowi.

16 marzec paczki dojechały do Lwowa i już docierają do podopiecznych lwowskich

19 marzec … a także poza Lwowem …

luba żyła, ryżów
janka tumanowska, krasiłów

Lesia: ,,Dzieńkuje najpierw za leki eutyrox, bez niego niema dla mnie zycia. Dzieńkuje za jedzenie, za slodycze. I osobne podzienkowanie od Zosi za kancelarie do szkoly.. Dzieńkuje dla was, dla fundacji i dla wszystkich dobrodziejuw,,

Marta: ,, Drodzy Ofiarodawcy i fundacjo serdecznie dziekuje za swiateczne paczki. Skladam Wam wielkie podziekowanie za troske serca, wsparcie, zywa pamiec, za Wasz ogromny trud i staranie. Wszystko super. Dziekuje, dziekuje… Niech Dobry Bog Wam obficie blogoslawi!,,

Ela: ,,Antoni Kostewka, Ania Gadomska , Ludmiła Kowal i my razem z nimi serdecznie dziękujemy wszystkim ofiarodawcom za paczki, za pomoc, za waszą o nas pamięć,,

o.Justyn: ,,Wszystkie rodziny bardzo serdecznie dziękowali za paczki oraz za pieniadze. Szczególnie dziękowała Svitlana Baginska, poniewaz i w tym miesiącu nie dostala żadnej pomocy na dzieci. Serdecznie pozdrawiam i dziękuje!,,

Olga (osoba koordynująca kontakt w rejonie czerniowieckim):,, Wielkie Wam podziekowanie i waszej organizacji od ludzi, ktorzy otrzymali paczki. Stanislaw prosto rozplakal się – nikt tak jemu nie pomogl w zyciu. Józek i Angela serdecznie dziekują za produkty, buty, ubrania. Niech Bog wspiera wielką rodzine dobrodiejow fundacii,,

Stanisław : w tłumaczeniu ,,Bardzo Wam dziękuję za paczkę. Rzeczy cudowne, nowe, bardzo potrzebne. Materac – nawet nie marzyłem o takim. Żywność bardzo smaczna. Kiedyś mama wysyłała takie paczuszki, jak byłem w armii. Wasza paczka zagrzała i duszę i ciało. Życzę Bożego błogosławieństwa Wszystkim Dobrodziejom,,

Ola: ,,Dzisiaj po południu przyszła paczka dla naszych staruszków.
Wzruszenie. Brak słów. Oni tego nie doświadczyli nigdy przed tem. Wujanka mówi odrazu może zapłacić? Ja na to: To fundacja, jak rodzina Nasza wam przysłała. Wujek 15 marca skończył 90 lat.
Ja od siebie dziękuję niezmiernie. Sprawiliście im ogromną radość,,