133. Dalsza pomoc dla Maksymiliana, Pnikut [lwowskie] – potrzebne leki – lipiec 2018 – prośba o dalszą pomoc

Zwracamy się z serdeczną prośbą o dalszą pomoc dla 3-letniego Maksymiliana Marka z Pnikuta. Poprzednie wpisy –  https://fundacjamosinga.zgora.eu/?p=3827 oraz https://fundacjamosinga.zgora.eu/?p=4229  Zaraz po urodzeniu Maksymiliana, rodzice usłyszeli w Kijowie, że konieczny jest przeszczep wątroby.  Wizyty i leczenie w Centrum Zdrowia Dziecka pozwoliły uniknąć  transplantacji. Wyznaczono odpowiedni kurs leczenia farmakologicznego i dietę. Chłopiec rozwija się bardzo dobrze. Dla Maksymiliana każdego miesiąca potrzebne są następujące leki – Peptisorb – 64 szt – ok 800  zł / Vitamina A – 1 op – ok 6  zł /Devisol – 1 op-ok 12 zł /Vitamina E – 0 op -ok 20 zł /Ursofalk – 1 butelka-ok 170 zł. W skali miesiąca jest to kwota ok. 1008 zł. Maksymilian w leki zabezpieczony jest do 3go stycznia 2018 r. Jeśli ktoś chciałby pomóc chłopcu, prosimy o wpłaty na konto fundacji z dopiskiem – ,,Maksymilian Marek,,

Subkonto 28 październik 2017 200 zł/  9 listopad  250zł / 28 październik 400 zł / 10 styczeń 2018 600 zł /17 styczeń 700 zł / 29 styczeń 800 zł / 16 marzec pokrycie kosztów leku Ursofalk – 160,85 zł; stan subkonta 639 zł / 4 kwiecień pokrycie kosztów mleka dietetycznego Nutrini Peptisorb – 518 zł, stan subkonta – 121 zł / 2 lipiec 221 zł / 19 lipiec 430 zł / 26 lipiec 530 zł / 2 sierpień – 539,80 zł – koszt Nutrini Peptisorb; środki z subkonta przekazane w całości na zakup preparatu / 16 sierpień – 50 zł / 8 grudzień 150 zł / 4 styczeń 2019 środki w całości wykorzystane na pokrycie kosztów Nutrini Peptisorb / 1 marzec 200zł / 28 lipiec środki w całości wykorzystane na pokrycie kosztów Nutrini Peptisorb / 2 sierpień 100zł / 27 luty 2020 środki wykorzystane na zakup Nutrini Peptisorb

Informacje – Otrzymaliśmy wiadomość od rodziców Maksymiliana –  środki będą wykorzystane w momencie, kiedy pojawi się konieczność zakupu leków dla dziecka

Dnia Wtorek, 30 Stycznia 2018 21:29 Andrzej Piekaniec /e-mail/ napisał(a)Szczęść Boże.Tak jak wspominałem, że odezwę się gdy nowe próbne odżywki będą dostępne.Otrzymałem dziś odpowiedź z apteki. Możemy wreszcie odebrać je.Tym razem nie będziemy prosić Fundację  o pomoc  w pokryciu kosztów. Tak jak lekarz mówi, zobaczymy jak organizm Maksymiliana zareaguje, na nowe sunstancje. A wtedy będziemy wiedzieć jakie ilości i w jakich terminach organizować dostawy nowej diety – Nutrini Peptisorb. Pozdrawiam i dziękuję że możemy liczyć na Was i wiele ludzi dobrej woli i wielkich serc.
ks. Andrzej Piekaniec

16 lipiec – zwracamy się z serdeczną prośbą o dalszą pomoc dla Maksymiliana; dziś otrzymaliśmy mail, w którym wyszczególnione są ceny na potrzebne leki:

Dnia Poniedziałek, 16 Lipca 2018 15:09 Andrzej Piekaniec / mail/ napisał(a)Szczęść Boże. Szukałem gdzie można było by zamówić taniej  Nutrini peptisorb 500 ml
Apteka w Przemyślu (jak obserwuje) żąda za dużej ceny. To jest 45 zł/szt.Znalazłem w aptece internetowej po 27  zł/szt. Dla Maksa potrzebne jest 40 sztuk Nutrini, czyli całość wychodzi 1080 zł