213. Pomoc dla Walentego i dzieci; Berdyczów [żytomierskie]

Zwracamy się z serdeczną prośbą o pomoc dla Walentego Jerochina (pochodzenie polskie po obojgu rodzicach, rocznik 1983) i jego dzieci – Ewy (11lat), Grzesia(10 lat) i Joasi (8lat). Od 2016 roku Walenty jest jedynym opiekunem rodziny, kiedy to matka została pozbawiona praw rodzicielskich. Rodzinę opuściła z dnia na dzień i do dziś z bliskimi nie kontaktowała się, co jest wielkim dramatem przede wszystkim dzieci (najmłodsza Asia niedawno przeszła ciężką operację serca).  Ponieważ wszelkie czynności związane z wychowaniem spadły na ojca, Walenty pracuje dorywczo – remonty mieszkań. Dzieci oprócz nauki w szkole podstawowej, uczą się w szkole muzycznej, także w Polskiej Szkole Sobotniej. Cała rodzina jest mocno zaangażowana we wszelkie święta/uroczystości patriotyczno-muzyczne odbywające się w Berdyczowie (dzieci śpiewają w chórze, tato gra na gitarze). Jerochinów znamy od kilku lat. Walenty nigdy wcześniej nie zwracał się o pomoc, starając się samemu zarobić na wszelkie potrzeby. Dziś jednak sytuacja zmieniła się i jak napisał Walenty ,, /…/czuję się mocno skrępowany, ale jeśli możliwe, bardzo prosimy o pomoc. Jeśli tylko sprawy finansowe pójdą trochę w górę, natychmiast poinformuję,, Jeśli ktoś chciałby pomóc tej rodzinie, prosimy o wpłaty na konto fundacji z dopiskiem ,,Walenty,,

Subkonto 12 marzec 160zł / 15 marzec 260zł / 16 marzec środki przekazane do Berdyczowa / 17 marzec 800zł / 24 marzec 1300zł / 26 kwiecień 1335zł / 5 maj przekazano 300zł; stan subkonta 1035zł / 7 maj 1285zł / 4 czerwiec przekazano 200zł; stan subkonta 1085zł / 3 sierpień przekazano 250zł; stan subkonta 835zł / 3 wrzesień przekazano 250zł; stan subkonta 585zł / 4 październik przekazano 200zł; stan subkonta 385zł

Dnia 4 września 2021 18:16 valentyn yerokhin </adres mailowy/> napisał(a): ,,Dzień dobry, Witamy serdecznie. Dziękujemy za permanentną i niezawodną pomoc. Fundacja jest dla nas błogosławieństwem, które bardzo cenimy. Jeszcze raz dziękujemy za waszą pracę,,

Jedna myśl nt. „213. Pomoc dla Walentego i dzieci; Berdyczów [żytomierskie]”

1. Serdecznie dziękujemy Ofiarodawcy, który pragnie pozostać anonimowy, Panu Tadeuszowi Połońskiemu, Panu Witoldowi Kopeciowi, Pani Halinie Maciejewskiej, Panu Ireneuszowi Nieznańskiemu, Panu Jarosławowi Ślęzakowi, Panu Grzegorzowi Hutnikowi za pomoc materialną, przekazaną na rzecz Jerochinów