wypis jan kozłowski

Zwracamy się z serdeczną prośbą o pomoc dla 46-letniego Jana Kozłowskiego. W kwietniu br u Jana zdiagnozowano kamienie w woreczku żółciowym, lekarz zarekomendował operację. Ponieważ koszty zabiegu przerastały możliwości finansowe Kozłowskich, Jan zalecenia zlekceważył, odkładając decyzję ,,na później,,. W drugiej połowie maja stan zdrowia mocno pogorszył się, konieczna była jak najszybsza interwencja chirurgiczna. Jan musiał się zapożyczyć – bank, sąsiedzi, znajomi i w końcu maja w Kijowie zrobiono operację. Całkowity jej koszt to ponad 15 tys uah – przeszło 2 tys zł.  Przed operacją Jan pracował jako operator maszyn w kamieniołomie. Kozłowscy mają troje dzieci, warunki życia bardzo skromne. Jan ma świadomość, że będzie im bardzo ciężko samodzielnie spłacić pożyczoną kwotę, dlatego zwrócił się z prośbą o pomoc do fundacji.  Rodzina Kozłowskich będzie wdzięczna za każde wsparcie. Jeśli ktoś chciałby pomóc Janowi, prosimy o wpłaty na konto fundacji z dopiskiem ..Jan Kozłowski,,

Informacje 27 lipiec poprzez Marię Krych z Towarzystwa Kultury Polskiej / osoba pośrednicząca w kontakcie z podopiecznymi m.in. z Hałuszczyniec/ otrzymaliśmy podziękowanie od Kozłowskich –

Dnia Czwartek, 26 Lipca 2018 20:29 maria.krych28 /adres mailowy/ napisał(a) ,,W imieniu calej rodziny Kozlowskich serdecznie dzienkujemy wszystkim ofiarodawcom oraz fundacji za pinieżną pomoc dla naszego taty, także za pomoc rzeczową dla calej rodziny, Dziekujemy, ze okazaliscie nam tak wiele serca. Msza swieta za ofiarodawcow bedzie odprawiona w sierpniu” Wiktoria, corka Ireny i Jana

Marianka i czerwcowe paczki….

Jeden komentarz do “150. Pomoc dla Jana – Hałuszczyńce, rejon Podwołczyska [tarnopolskie] – zbiórka zakończona”

1. Serdecznie dziękujemy Panu Markowi Piestrzeniewiczowi, Panu Maciejowi Supińskiemu, Pani Anecie Suchowolskiej, Pani Annie Dolacie, Pani Agnieszce Rosie, Panu Piotrowi Młyńczakowi, Ofiarodawcy, który pragnie pozostać anonimowy, Panu Karolowi, Pani Małgorzacie Tomczak – dwukrotnie, Pani Bożenie Bałut za pomoc materialną, przekazaną na rzecz Jana