133. Dalsza pomoc dla Maksymiliana, Pnikut [lwowskie] – potrzebne leki

Zwracamy się z serdeczną prośbą o dalszą pomoc dla 3-letniego Maksymiliana Marka z Pnikuta. Poprzednie wpisy –  http://fundacjamosinga.zgora.eu/?p=3827 oraz http://fundacjamosinga.zgora.eu/?p=4229  Zaraz po urodzeniu Maksymiliana, rodzice usłyszeli w Kijowie, że konieczny jest przeszczep wątroby.  Wizyty i leczenie w Centrum Zdrowia Dziecka pozwoliły uniknąć  transplantacji. Wyznaczono odpowiedni kurs leczenia farmakologicznego i dietę. Chłopiec rozwija się bardzo dobrze. Dla Maksymiliana każdego miesiąca potrzebne są następujące leki – Peptisorb – 64 szt – ok 800  zł / Vitamina A – 1 op – ok 6  zł /Devisol – 1 op-ok 12 zł /Vitamina E – 2 op -ok 20 zł /Ursofalk – 1 butelka-ok 170 zł

W skali miesiąca jest to kwota ok. 1008 zł. Maksymilian w leki zabezpieczony jest do 3go stycznia 2018 r. Jeśli ktoś chciałby pomóc chłopcu, prosimy o wpłaty na konto fundacji z dopiskiem – ,,Maksymilian Marek,,

28 październik na subkoncie jest 200 zł 9 listopad na subkoncie jest 250zł 28 październik na subkoncie jest 400 zł

Jedna myśl nt. „133. Dalsza pomoc dla Maksymiliana, Pnikut [lwowskie] – potrzebne leki”

1. Serdecznie dziękujemy Ofiarodawcy, który pragnie pozostać anonimowy, xAndrzejowi Piekańcowi, Pani Monice Kaźmierczak za pomoc materialną, przekazaną na rzecz Maksymiliana